menu
Home

23/07/2018

BE For Music reikt prijs uit op ‘Jonge Wolven/Jeunes Loups’

De Gentse Feesten zitten erop, en daarmee ook de 14e editie van ‘Jonge Wolven/Jeunes Loups’. Dat is dat muziekconcours, georganiseerd door Trefpunt en AVS, dat jonge, beloftevolle bands wil helpen zichzelf te ontwikkelen, over de taalgrens heen. Zowel Vlaamse als Waalse bands konden meedingen voor een plekje in de befaamde Gentse Spiegeltent.

Tien dagen lang streden de geselecteerden, Sania – De Havilland – Julie Benwa – Tripode – GARS Street – MAJOR – Omar Dahl – Len0ir – Fauvier – FTAKKE – Sweet Billie – Albert’s Bastards – Bob Doug – CandleBags – Low Hill – Vuil Talloor – Tenorin– Undskyld, voor de titel van ‘Jonge Wolf’.

Undskyld veroverde als geen ander de hartjes van de jury en mag zich Jonge Wolf 2018 noemen. De band krijgt een plek op het Sint-Jacobspodium (Walter De Buckplein) van de Gentse Feesten 2019. CandleBags kwam live dan weer extreem sterk uit de hoek en wint de Podiumprijs. PROFICIAT!

En alsof dat nog niet genoeg was, doet BE For Music er nog een schepje bovenop! Gisterenavond reikten Poppunt en Court-Circuit de BE For Music-prijs uit. Opnieuw applaus voor Undskyld! Zij blijken dé geschikte kandidaat om volgend jaar ook het festival Beauraing Is Not Dead in de fik te gaan steken. Uitwisseling over de taalgrens, quoi!