menu
Home

18/09/2018

Tournée Générale: de zwart-geel-rode selectie

Onder de noemer Tournée Générale zetten de Belgische muziekclubs jong talent van de andere kant van de taalgrens in de kijker.

De programmatoren van de muziekclubs van Club Plasma en Clubcircuit stonden in voor de selectie. Vier projecten (twee uit de Franse en twee uit de Vlaamse Gemeenschap) krijgen de kans om tussen oktober en december op te treden over de taalgrens. Applaus voor de Vlaamse laureaten: The Guru Guru en Elefant mogen knallen op het podium van Club Plasma. En handjes in de lucht voor de Franstalige laureaten: Bayacomputer en Billions of Comrades*, verkozen via mycourtcircuit, mogen de podia van Clubcircuit in brand gaan steken.

 

Concertagenda:

 

Bayacomputer (Charleroi/Tournai)

20 OCT. @ MUZIEKCLUB 4AD, Diksmuide (met Moving Targets (Us))

7 NOV. @ DEMOCRAZY, Gent (met Nothing (Us)) // livestream

 

Billions of Comrades (Tubize)

20 OCT. @ N9, Eeklo  (met Condor Gruppe) // livestream

 

Elefant (Gent)

27 NOV. @ ATELIER 210, Bruxelles (met Le Réveil des Tropiques (Fr) & Wyatt E.) // livestream

 

The Guru Guru* (Hasselt)

15 DEC. @ BELVEDERE, Namur

21 DEC. @ L’ENTREPÔT, Arlon (met Ssht) // livestream

* Update: Wegens een blessure van de gitarist vervangt Shht het project The Guru Guru op 10 november in Le Salon, te Opzullik.

 

*Billions of Comrades vervangt het project Boucan, dat eerder geselecteerd werd, maar de wedstrijd zelf verliet.

Tournée Générale is een project van BE for Music, in het kader van het Cultuur-Culture programma. De Vlaamse en Franse Gemeenschap hebben dit opgezet als tastbaar project van het cultureel samenwerkingsakkoord om samenwerking tussen de beide gemeenschappen te bevorderen.