menu

Zit je met vragen over de muzikale scene aan de andere kant van de taalgrens? Check dan zeker Club Belge, de online gids langs alle Belgische venues. Vind je daar niet wat je zoekt, dan kunnen wij je misschien aan de nodige info of contacten helpen!

Of misschien organiseer je zelf een initiatief dat in de BE for Music-filosofie past en kunnen we dat communicatief mee ondersteunen?

Ook als je met een pril idee zit dat met uitwisseling van muzikaal talent / knowhow tussen noord en zuid heeft te maken, mag je ons aanklampen om te bekijken waar we elkaar kunnen helpen om tot een beter Belgisch muzieklandschap te komen.

BE for Music is een engagement van twee Vlaamse en twee franstalige organisaties :

Clubcircuit is een koepel van elf Vlaamse onafhankelijke muziekclubs en concertorganisatoren . Het gaat dan om 4AD (Diksmuide), Petrol (Antwerpen), Cactus (Brugge), De Kreun (Kortrijk), De Zwerver (Leffinge), Democrazy (Gent), N9 (Eeklo), Nijdrop (Opwijk), Vk* (Brussel), Recyclart (Brussel) en het VUB- Kultuurkaffee (Brussel). Het Clubcircuit is al enkele jaren het officiële overlegorgaan waarbinnen de verantwoordelijken van deze clubs bijeenkomen, zich over gezamenlijke issues buigen, en er ook gemeenschappelijk mee naar buiten komen. Het Clubcircuit is met andere woorden de spreekbuis van elf pioniers van het Vlaamse podiumlandschap, zowel in officiële aangelegenheden, als in de communicatie naar pers en publiek.

Club Pasma (Plateforme des Scènes de Musiques Actuelles) is een netwerk van elf concertzalen en onafhankelijke concertorganisatoren in de Federatie Brussel-Wallonië: le Reflektor (Luik), l’Atelier Rock (Hoei), l’EntrepoÌ‚t (Aarlen), le Belvédère (Namen), le Magasin 4 (Brussel), Recyclart (Brussel), la Ferme du Biéreau (Louvain-la-Neuve), l’Alhambra (Bergen), l’Atelier 210 (Brussel), le Rockerill (Charleroi) en le Salon (Opzullik). Club Plasma specialiseert zich in hedendaagse muziek en biedt livemuzikanten o.a. opleidingen, residenties en begeleiding. Club Plasma wordt gecoördineerd door Court-Circuit, dat ook de Franstalige clubs op internationaal niveau vertegenwoordigt.

Court-Circuit is het onderzoek-, informatie- en promotiecentrum voor hedendaagse muziek in de Federatie Brussel-Wallonië. Court-Circuit ondersteunt opkomende muzikanten door hen informatie aan te bieden, op dagelijkse basis hun vragen te beantwoorden, door opleidingen aan te bieden en specifieke projecten te ontwikkelen. Daardoor krijgt het talent betere ontwikkelings- en promotiekansen. Daarnaast werkt Court-Circuit aan het uitbouwen van professionele netwerken door de coördinatie van Club Plasma.

VI.BE is het Vlaams aanspreekpunt voor artiest en muzieksector – van beginner tot pro, van lokaal tot internationaal. Onze missie: artiesten versterken in een gezond muziekklimaat. We zijn bondgenoot voor iedereen die actief bezig is met muziek.