menu
Home

21/11/2016

Ontdek de finalisten van Concours Circuit

Om de twee jaar organiseert BE for Music-partner Court-Circuit de wedstrijd Concours Circuit voor alternatieve Waalse en Brusselse bands; zowat het Zuid-Belgische equivalent van Humo’s Rock Rally. Op de finale van 10 december in de Brusselse Botanique maakt de jury bekend wie de opvolger wordt van onder andere The K., Billions of Comrades en Alaska Gold Rush.

Meer dan 250 bands schreven zich dit jaar in. Vandaag blijven er 5 finalisten over: BODA BODA, Glass Museum, Monolithe Noir, TOTM en WUMAN.

BODA BODA

BODA BODA = vier bizarre jongens die gitaar spelen met basversterkers om ze te laten klinken als synths en die synths spelen met gitaarversterkers om ze te laten klinken als bassen. Ze laten je bewegen op groovy ritmes die rechtstreeks uit de jungle komen. BODA BODA bevindt zich met hun obsederende riffs en catchy vocals ergens tussen Queens of the Stone Age en Battles.

bodaboda

GLASS MUSEUM

Het instrumentele duo Glass Museum is afkomstig uit Doornik en bestaat uit pianist Antoine Flipo en drummer Martin Grégoire. Beà¯nvloed door moderne jazzartiesten, zoals Gogo Penguin, BadBadNotGood en Mouse On The Keys, verweeft het duo dynamische, lyrische en melancholische muziek die de luisteraar meeneemt naar een fragiel universum waar piano en drums samenkomen in een energiebom. In juni 2016 wist de band via “Le Tremplin du Dour Festival’, een springplank voor beginnende artiesten, een podiumplaats te bemachtigen op Dour.

unnamed-1

MONOLITHE NOIR

Monolithe Noir wilde iets van zichzelf maken. Iets onzichtbaars, solide, frontaal en zelfs ondoorzichtig. In één woord: monolithisch. Het project bestaat uit experimenten, improvisaties en de ontdekking van nieuwe instrumenten. Voor de laatste EP vond Monolithe Noir inspiratie in de muziek van Laurie Spiegel, Daphne Oram, James Holden, Luke Abbott, Bebe and Louis Barron.

unnamed-2

TOTM

TOTM maakt soundscapes met de hulp van vluchtige toverspreuken, obsederende ritmes en een huwelijk tussen akoestische en elektronische geluiden. Repetitieve muziek, postrock en folk vormen de basis van hun muziek. TOTM ziet zich als een uitnodiging voor de vergetelheid en de eenzaamheid, dicht bij een bron in constante verandering.

unnamed-3

WUMAN

WUMAN is een experimentele rockgroep opgericht in augustus 2014 en afkomstig van Doornik. De groep maakt geluidsportretten, terwijl ze balanceren tussen indiepop en electro. Met behulp van gitaren, spacy synths en live projecties beeldt elk deeltje een vrouw af. Nadat de groep in 2015 “Le Tremplin du Dour Festival’ had bemachtigd, bracht WUMAN in 2016 de EP “Portraits’ uit.

unnamed-4