menu
Home

06/05/2015

Jonge Wolven/Jeunes Loups

Jonge Wolven / Jeunes Loups is het allereerste nationaal concours voor jong muzikaal talent in de Belgische muziekgeschiedenis! Heb je een groep of speel je solo en wil je deelnemen aan deze legendarische eerste editie? Hongerig om je talent ook over de taalgrens heen te bewijzen? Schrijf je dan vliegensvlug in.

WAT?

Onder de grens tussen Vlaanderen en Wallonië loopt een rift dat het Belgische muzikale landschap uiteen splijt. In alle eerlijkheid: wie in Vlaanderen weet er echt wat er zich over de muzikale grens afspeelt ” letterlijk? En vice versa. Bekend maakt nochtans bemind.

Trefpunt en AVS stellen zich de vraag of Vlamingen en Walen zo anders zijn dat ze elkaars muziek niet zouden kunnen pruimen. Integendeel, ze zijn er van overtuigd dat het niet zo is. Daarom organiseren ze vanaf dit jaar ‘Jonge Wolven – Jeunes Loups’ Niet de zoveelste wedstrijd voor jong talent, maar het eerste echte gezamenlijke concours in de geschiedenis van de Belgische muziek.

Het concours bouwt verder op de ondertussen tienjarige ervaring van het “Concours der Jonge Wolven’, maar daagt nu ook deelnemers aan de andere kant van taalgrens uit hun talent wereldkundig te maken. Blijft behouden: de Spiegeltent als arena voor deze stevige strijd, twee optredens per Gentse Feestendag – om 19u30 en 20u30 – en twee winnaars die hun concert op de laatste dag nog eens mogen overdoen. Nieuw: een jury, prijzenpakket en optredens in beide landsdelen.

“Jonge Wolven ” Jeunes Loups’ stelt de absurde artistieke grens tussen Vlaanderen en Wallonië aan de kaak en hoopt op termijn uit te groeien tot ontmoetingsplek en kweekvijver van en voor Belgisch talent. Trefpunt en AVS kunnen hiervoor rekenen op de knowhow en expertise van BE for Music, een engagement van twee Vlaamse en twee Waalse organisaties (Court-Circuit, Club Plasma, Poppunt en Clubcircuit) die samen actief willen werken aan een betere uitwisseling van muzikaal talent en knwowhow over de taalgrens heen. Bovendien wordt dit jaar samengewerkt met Mons 2015, de Europese culturele hoofdstad.