menu

05/07/2015

BE for Music te gast op Welcome to the Village

Met BE for Music zijn we op 18 juli te gast in Leeuwarden. Het verschrikkelijk sympathieke Welcome to the Village legt dit jaar immers enkele Europese scenes voor aan hun publiek, en daar rekenen ze de bierburen graag bij.

We zullen er enerzijds de filosofie achter BE for Music voorstellen in een panelgesprek met collega’s uit Duitsland, Denemarken en Nederland (net voor de acts van “Lekker kut platenmaatschappij’, yés). Maar bovenal: we nemen 2 Vlaamse en 2 Waalse acts mee, nie zievere… speile, quoi. In onze koffer zit niemand minder dan Alaska Gold Rush, Antilux, High Hi en Piquet!


Alaska Gold Rush

€œAlaska Gold Rush is the story of two goldminers that traded their shovels and pickaxes for a guitar and a drums set. From the bad lands of the Mississippi Delta to the dry deserts of New Mexico, they create music like ghost towns. € Of ietwat prozaà¯scher: Folk rock from Brussels!


Antilux

Twee Brusselaars die elkaar in 2010 ontmoetten en in 2012 hun debuut “Sleeping Below the Cloud’ afleverden, een plaat die ze zelf omschrijven als een tocht met filmallure waarin de kracht van een sombere postdubstep en de atmosferische stemming van een dromerige gitaar elkaar ontmoeten, ondersteund door een verlossende zang…


High Hi

Leuvense indie/postrock-trots, schopte het tot in de finales van de laatste Humo’s Rock Rally en zijn uiteraard geen Poppunt-onbekenden, check ze in hun repetitiekot.


Piquet

€œStevige eigenzinnige indierock die doet denken aan Wilco of Grizzly Bear.€ Meer moet dat niet zijn als referenties. Ook Piquet kreeg hoog bezoek in hun repetitiekot.