menu
Home

01/07/2016

BE for Music ‘Melting Pro’ op Les Ardentes

BE for Music-partner Court-Circuit en t-heater organiseren op vrijdag 8 juli opnieuw een ‘Melting Pro’ op Les Ardentes; een ontmoetingsmoment voor muziekprofessionals dat deze keer met z’n programma de pijlen helemaal op BE for Music richt.

Ben jij een muziekprofessional en wil je deelnemen aan deze ontmoeting? Stuur je aanvraag voor accreditatie dan ten laatste op 6 juli naar Court-Circuit via dit formulier

Op het programma:

 

14.30U: MUZIEKPROGRAMMATIE EN ARTISTIEKE ONTWIKKELING IN VLAANDEREN

Franstalig België kijkt al langer met een zekere bewondering naar de Vlaamse muziekscene, zowel de het clublandschap als het talent dat we hier herbergen. Hoe staan de zaken er in 2016 voor? Hoe organiseert het clublandschap zich, maar ook de hele omgeving van de artiesten? Welke zijn de sterktes en de zwaktes? Welke positie nemen de verschillende partijen in het landschap in? Met deze ontmoeting willen we een stand van zaken opmaken van de Vlaamse muzieksector en ideeën voeden voor de ontwikkeling van de Franstalige sector.

Moderator : Ben Van Alboom (Humo, De Standaard) ; Panelleden : Eric Smout (Democrazy), Bert Moerman (Trix) en Tristan Lagae (VK* Concerts)

 

16.15U: DE FRANSE EN VLAAMSE GEMEENSCHAPPEN: WELKE PLAATS IS ER VOOR SAMENWERKING BINNEN DE POPULAIRE MUZIEK?

Vertrekkende van de vaststelling dat de culturele autonomie van de gemeenschappen in België heeft bijgedragen aan het ontstaan van culturele markten die maar weinig uitwisseling bewerkstelligen, schreef Françoise Gallez haar thesis over de rol van deze verdeling tussen de gemeenschappen in de populaire muziek. In deze sessie hebben we het over haar thesis, halen we concrete voorbeelden aan van -mogelijkheden tot- samenwerkingen en hebben we het over de perspectieven die het cultureel samenwerkingsakkoord tussen de Franse en Vlaamse Gemeenschappen ons biedt.

Met Françoise Gallez (Ministère de la Fédération Wallonie-Bruxelles), geà¯nterviewd door Ben Van Alboom (Humo, De Standaard)

 

17U: drink & showcase de Sonnfjord met dank aan SABAM For Culture