menu
Home

02/09/2015

t-heater goes BE for Music: schrijf je in voor de Poppitch sessies 2015

Bands, muzikanten, dj’s, producers en managers kunnen iedere dag bij Poppunt terecht voor gratis advies binnen ieder aspect van hun muzikale traject. Bij t-heater kan je dagelijks binnenstappen voor zakelijk en financieel advies. In oktober en november gaan onze popadviseurs samen met consulenten van t-heater én Court-Circuit de hort op. We organiseren dan voor het eerst zes gratis groepssessies in het hele land, en brengen Merdan Taplak, Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs), Colin H. van Eeckhout (Amenra), Ozan Bozdag (Oscar and the Wolf), Daniel Offermann (Girls in Hawaii) en Olivier De Martino (Channel Zero) mee naar Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Huy, Louvain-la-Neuve en Namen.

Indeed, onder het BE for Music-motto slaan we de handen in elkaar met onze Waalse collega’s bij Court-Circuit. Vlaamse artiesten met vragen over het reilen en zeilen aan de andere kant van de taalgrens kunnen dus ook professionals en collega-artiesten opzoeken in Huy, Louvain-la-Neuve en Namen. En omgekeerd, obviously.

De groepssessies starten met een korte pitch: iedere aanwezige band of artiest laat een stukje van z’n werk horen / vertelt waar ze staan, welke eventuele vragen er op dit moment zijn of waar ze naartoe willen. Daarna gaan we in op alle artistieke en zakelijke vragen die er rijzen.

Heel wat opportuniteiten dus in één ontmoeting: je gaat in dialoog met mede-artiesten en krijgt antwoorden van een doorwinterde pro, je krijgt zakelijk en artistiek advies op maat en misschien wel antwoorden op vragen die je je zelfs nog niet stelde.

 


JE KAN INSCHRIJVEN TOT EN MET EEN DAG VOOR DE START VAN ELKE SESSIE, AFHANKELIJK VAN HET AANTAL BESCHIKBARE PLAATSEN.

  • vrij 9 okt” Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs) @ Vooruit, Gent (13 ” 17u)
  • di 13 okt” Merdan Taplak @ Trix, Antwerpen (13 ” 17u)
  • ma 19 okt” Ozan Bozdag (Oscar and the Wolf) @ Muziekodroom, Hasselt (13 ” 17u)
  • wo 28 okt” Colin H. van Eeckhout (Amenra) @ Huis23 (Ancienne Belgique), Brussel (13 ” 17u)
  • za 31 okt ” Daniel Offerman (Girls in Hawaii) @ Atelier Rock, Huy (13 ” 17u)
  • wo 4 nov ” Daniel Offermann (Girls in Hawaii) @ Quai 22, Namen (13 ” 17u)
  • ma 9 nov ” Olivier De Martino (Channel Zero) @ Ferme du Biéreau, Louvain-la-Neuve (13 ” 17u)

 

Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs) ” vrij 9 okt, Vooruit (Gent)

Gertjan schittert momenteel met “Don’t Buy The House’, de nieuwste single van zijn Gentse indieband Douglas Firs. Hij is daarnaast ook gitarist bij Bony King. Zijn muziek is weemoedig en melodieus. Er weerklinken echo’s in van Neil Young, James Taylor en Bob Dylan.

 

Merdan Taplak – di 13 okt, Trix (Antwerpen)

Deze BA (Bekende Antwerpenaar) met Turkse roots bereikt het grote publiek als deejay, van het Ringlandfestival tot aan het Q-Beach House. Zijn sfeervolle sets hebben rijke invloeden: van wereldmuziek tot elektronica, van reggaefusion tot ninetieshouse. Binnenkort trekt hij rond met “Dubbelbloed’, een theatervoorstelling geà¯nspireerd door zijn multiculturele achtergrond.

 

Ozan Bozdag (Oscar and the Wolf) – Ma 19 okt, Muziekodroom (Hasselt)

De laatste jaren konden we onmogelijk naast Oscar And The Wolf kijken. Ondertussen geeft de band concerten in Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Ozan, een Limburger met Turkse roots, verzorgt de baspartijen en de (live) elektronica van Oscar And The Wolf, die de specifieke sound van de band mee vorm geven: dromerig en mysterieus, maar tegelijk sexy en dansbaar.

 

Colin H. van Eeckhout (Amenra) ” wo 28 okt, Huis23 / Ancienne Belgique (Brussel)

Het Kortrijkse vijftal Amenra is al jaren een grootmacht in de sludge. Frontman Colin H. van Eeckhout neemt zijn publiek mee in een donkere onheilspellende wereld. Daarnaast brengt hij ook akoestische optredens met zijn soloproject CHVE.

 

Daniel Offerman (Girls in Hawaii) – za 31 okt, Atelier Rock (Huy) / wo 4 nov, Quai 22 (Namen)

Offermann speelt basgitaar bij Girls in Hawaii, een indiepopband afkomstig uit de buurt van Eigenbrakel. Zij mixen melancholie en positivisme. Belgium’s finest!

 

Olivier De Martino (Channel Zero) – ma 9 nov, Ferme du Biéreau (Louvain-la-Neuve)

Opnieuw een basgitarist in ons lijstje. Channel Zero krijgt wereldwijd lovende reviews voor hun plaat “Kill All Kings’. Belgisch heavy metal talent! Momenteel schuimt de band culturele centra af voor ” jawel ” akoestische versies van hun nummers.

 

logo_t-heater2-e1436887566808