menu
Home

01/12/2016

Puur Belge in de VK

VK kijkt over de taalgrens heen en trekt met Puur Belge de kaart van… nou ja, Belgisch, en brengt Vlaams en Franstalig talent én publiek uit uiteenlopende genres samen in hun zaal.

Zowel bands als publiek uit Vlaanderen en Franstalig België circuleren al te vaak gescheiden in hun eigen circuits. Dat besef, gecombineerd met het feit dat lokaal talent vaak links bleef liggen omdat internationale acts meestal een eigen voorprogramma meebrengen en de zaal te groot is voor heel wat lokale bands, deed de VK beslissen om Puur Belge in het leven te roepen. En laat die poging om de de Nederlands- en Franstalige muziekscène te verenigen nu net helemaal #BEforMusic zijn.

Met Puur Belge gooit de VK al dat talent op één avond op hun podium én programmeren ze van Noordzee tot in het diepst van de Ardennen. Nu vrijdag (2 december) kan je er harde rock degusteren, afgelopen vrijdag was het nog Belgische hiphop (Caballero & Jeanjass, TheColorGrey, Berrykrimi) die het podium innam.

De volgende avond Puur Belge gaat door op 16 december met The Germans, Mugwump, Rodolphe Coster en Tav Exotic.

Bref: kom uit uw kot en ontdek je Belgische scene!

 

Op het programma nu vrijdag 2 december:

COCAINE PISS

Snedige female fronted punk band bekend voor zijn explosive en agressieve muziek. Cocaine Piss past perfect in het rijtje van bands als Perfect Pussy en Savages die ons meenemen naar de beginjaren van punk eind jaren ’70. Na hun succesvolle EP The Pool leggen de Luikse punkers de lat opnieuw hoger met hun nieuw album The Dancer. Door niemand minder geproduceerd dan de legendarische Steve Albini, die onder andere samenwerkte met bands als Nirvana en The Pixies.

Cocaine Piss

IT IT ANITA

Met ’90s Noise rock riffs en oerkreten vanuit de tenen lijkt It It Anita wellicht een ongecompliceerd rock band, maar wie goed luistert ontdekt subtiele nuances en intrigerende onderlagen. Behalve een ziedend vuur is er ook intens verlangen, verlammende angst, woede en rusteloosheid. Dat de band aan een mooi verhaal bezig is blijkt uit de talrijke positieve feedback op hun energieke live-concerten in binnen- en buitenland. Ze werden in 2016 dan ook uitgenodigd door onder andere The Great Escape (UK), Eurosonic (NL) én Le Printemps de Bourges (FR). Begin dit jaar trok de band naar New York voor de opnames van een eerste full-album en werkten hiervoor opnieuw samen met John Agnello (Sonic Youth, Kurt Vile, Dinosaur Jr.). Op hun nieuw album Agaaiin is er nog steeds voldoende ruimte voor experiment en diversiteit maar is er zeker ook evenveel aandacht voor songs en melodie. It It Anita bewijst hiermee klaar te zijn voor het volgende hoofdstuk.

It It Anita

MY DILIGENCE

My Diligence is een Brusselse melodische rockband die eind 2010 ontstond. Hun muziek zou het best kunnen worden omschreven als knallende hardrock met invloeden als Queens Of The Stone Age, At The Drive-In, Wolfmother en Clutch. Hoewel vergelijkingen onvermijdelijk zijn stak de band doorheen de jaren veel tijd in het verfijnen van hun unieke mengeling van intense en no-nonsense Belgische rock ‘n’ roll. Hun debuutalbum, geproduceerd door La Muerte-gitarist Dee-J, weerspiegelt een combinatie van een gezonde dosis attitude, goede teksten en een feilloze audioproductie. Dit debuut album effende dan ook het pad naar een succesvolle tour doorheen Europa met onder meer concerten in België, Zwitserland en Frankrijk.

My Diligence

MASSIS

Massis is een 5-koppige instrumentale band die zich onderscheidt door intense gitaarriffs en een geoliede ritmesectie. Ondanks hun vrij klassieke bezetting begeven ze zich ver buiten de platgereden paden. Massis staat voor passie. De band kan dan ook recent op de steun rekenen van de Gentse gitaarheld Steven Janssens, bekend van zijn samenwerking met onder meer Mark Lanegan Band, Mauro & the Grooms en Daan.

img_1121kl