menu
Home

13/02/2020

Poppunt is dood, leve VI.BE!

Vanaf vandaag heeft al wie actief bezig is met muziek er een bondgenoot bij. Poppunt wordt VI.BE: een groter en sterker aanspreekpunt dat er staat voor élke artiest uit eender welk genre, van beginner tot professional en van lokaal tot internationaal. Met één organisatie die bruggen bouwt tussen genres en niveaus kunnen we meer dan ooit ons talent ondersteunen en op de kaart zetten, tot voorbij de landsgrenzen.

Eind december 2018 gaf de Vlaamse Regering groen licht om de opdracht uit te breiden van Poppunt, het aanspreekpunt voor beginnende tot semi-professionele muzikanten en dj’s uit pop, rock, dance en aanverwante muziekgenres. De organisatie zet zich al meer dan 20 jaar vol goesting in voor een gezond muziekklimaat en zal dat ook in de toekomst blijven doen. Vanaf vandaag luistert Poppunt echter naar de naam VI.BE en kunnen zowel beginners, professionele artiesten als de muzieksector er terecht – ongeacht hun muziekgenre. Het was hoog tijd om de strikte grenzen tussen genres en niveaus open te breken.

Door de verrijking met kennis en expertise van het niet-klassieke muziekteam van Kunstenpunt, kunnen artiesten uit eender welk genre meer dan ooit bij VI.BE terecht voor advies. Muziekprofessionals blijven er op de hoogte van de meest recente trends en ontwikkelingen binnen de muziekindustrie. Het kansenplatform vi.be, waarmee Poppunt op 6 jaar tijd meer dan 12.000 speel- en mediakansen creëerde voor artiesten, heet nu het VI.BE platform en blijft bestaan als onderdeel van de vernieuwde website.

Op lokaal en nationaal niveau zal VI.BE blijven ijveren voor een context waarin artiesten kunnen groeien en schitteren, met initiatieven zoals Sound Track, Lokale Helden, Stoemp!, de Popraad en nu ook de MIA’s. VI.BE wil organisaties en beleidsmakers overtuigen van het belang van muziek. Daarbij speelt de organisatie in de eerste plaats de rol van ‘verbinder’, door spelers samen te brengen en netwerking en overleg te ondersteunen. Verder vinkt VI.BE de komende jaren internationalisering en export van Vlaamse en Brusselse artiesten aan als één van de prioriteiten.

“Iedereen die al ooit op een podium of in een zaal gestaan heeft, weet hoe een muzikale vibe voelt. Die vibe willen wij ademen en uitdragen. We werken al twintig jaar met vuur voor artiest en sector en zullen dat blijven doen.” – Luc Nowé, VI.BE

 

Check de gloednieuwe website VI.BE, schrijf je in op de tweewekelijkse nieuwsbrief of volg ons op facebook, instagram, twitter.