menu
Home

02/04/2019

Jonge Wolven / Jeunes Loups 2019

We leven in een geglobaliseerde wereld, we kunnen online muziek van over de hele wereld vinden, maar eerlijk: kennen we de muziek van onze buurregio’s voldoende? Zitten we op muzikaal vlak op een verschillende golflengte? We don’t think soBE For MusicAVSTrefpuntOmroep ZeelandDe SpotBeauraing is not deadCourt-CircuitStoemp! en Poppunt slaan de handen in elkaar om met Jonge Wolven – Jeunes Loups de absurde grens tussen België en Nederland open te breken, de muzikale kloof tussen Vlaanderen, Wallonië en Zeeland te dichten en jonge bands de kans te geven bekendheid te verwerven in het buurland.

We bouwen verder op de tien jaar ervaring van het ‘Concours der Jonge Wolven’ en de twee jaar ‘Jonge Wolven – Jeunes Loups’, maar dagen nu ook deelnemers aan de andere kant van de landsgrens en taalgrens uit om hun talent met ons te delen.

Het concept blijft hetzelfde: 18 bands spelen de pannen van het dak (of van de tent, in dit geval) op de Gentse Feesten (19-28 juli 2019) – twee bands per dag, telkens om 18u30 en 19u30. De twee winnaars mogen hun concert nog eens overdoen op 28 juli, de laatste dag van de Gentse Feesten. Het is dan ook belangrijk dat de deelnemers gedurende heel de Gentse Feesten-periode beschikbaar zijn.

Net zoals voorgaande jaren werken we met een jury vol muziekkenners, een uitgebreide prijzenpot en optredens op allerhande podia. Alle geselecteerden zullen de verdiende aandacht krijgen van AVS en Omroep Zeeland. Een niet te missen kans dus!

Wie treedt in de voetsporen van Unskyled en Candle.bags (2018) Mickey Doyle en Kolonel Djafaar (2017), RAMAN. en BODA BODA (2016), Momma Said So en Alaska Gold Rush (2015), Barefoot & The Shoes en Massa Nobu (2014), Captain Oats en Band Of Eli (2013), ONS en Al Di Miseria (2012),…? Misschien ben jij het wel!

Heb je een groep of speel je solo en wil je deelnemen aan deze mooie wedstrijd? Sta je te springen om je talenten te bewijzen en eindelijk door te breken? Schrijf je dan nu in! Inschrijven kan van 21 maart tot en met 21 april, snel zijn is dus de boodschap.