menu
Home

06/08/2019

Jonge Wolven: de winnaars zijn bekend!

De Antwerpse band Men in Tears is dit jaar de winnaar van het muzikaal concours Jonge Wolven/Jeunes Loups! Men in Tears wist de jury helemaal te overtuigen met hun podiumpresence, vakmanschap en originele sound.

De muzikanten zien zichzelf als retrofuturisten en in hun nummers zijn ze de laatste mannen in een toekomstige wereld die alleen uit vrouwen bestaat. Men in Tears werd gekozen uit 18 deelnemers uit Vlaanderen, Zeeland, Brussel en Wallonië.

Naast deelnemers uit Vlaanderen, Wallonië en Zeeland waren er ook prijzen én winnaars per landsdeel. Uitwisseling over de taalgrens, quoi! Zo is er dit jaar één winnaar voor Vlaanderen, één voor Wallonië en één voor Zeeland.

De Zeelandse rappers van De Hobbyisten werden verkozen tot beste Zeelandse band en het Luikse Sheids ging lopen met de trofee voor beste Waalse groep.

De winnaars krijgen het komende jaar heel wat speelkansen op Belgische en Nederlandse podia (waaronder een optreden op Stoemp! en op Beauraing is Not Dead) en krijgen volgend jaar een stek in het programma van de Gentse Feesten bij Trefpunt.